فناوري اطلاعات و ارتباطات
هیچ کس کامل نیست
نوشته شده توسط برتررایانه در ساعت 14:42

هیچ کس کامل نیست

 


یکی از مهمترین مسائلی که زوجها را در دوران نامزدی دچار مشکل میکند، کمالگرایی و انتظار کامل بودن طرف مقابل است. در روزهایی که شما در حال کشف شخصیت طرف مقابل‌تان هستید، ممکن است به نقاط ضعف زیادی برسید که قبلا پیش‌بینی اش را نکرده بودید. در این بین واکنش شما چیست؟ عصبانی می‌شوید و زیر همه چیز می‌زنید یا سعی می‌کنید به نامزدتان کمک کنید تا خود را کامل‌تر کند و برای شروع یک زندگی مشترک آماده شود؟

 

 

 

متأسفانه معمولاً افراد وقتی قبل از ازدواج میبینند که با فرد مقابل دربرخی زمینه ها اشتراک دارند تصور میکنند که در همه زمینه ها مشترکند. مثلاً فکر میکنند چون هردو از یک رنگ، یک موسیقی یا یک غذا خوششان میآید، پس تفاهم دارند و در زندگی مشترک مشکلی نخوتهند داشت. اما به این موضوع توجه نمیکنند که هر یک از آنها دارای روحیات، طرز فکر و ویژگی های متفاوتی هستند که آنها را منحصر به فرد میسازد.

هر یک از آنها در یک خانواده با ویژگی های فرهنگی و تربیتی خاص رشد کرده اند.

تجربه های زندگیشان متفاوت است و حتی خواسته ها، آرزوها و انتظارات آنها از زندگی نیز متفاوت است.

بنابراین یک زوج با وجود شباهت هایی که ممکن است  با هم داشته باشند از بسیاری جهات نیز متفاوت خواهند بود. این تفاوتها گاهی منجر به  تضاد در انتظارات، نوع نگاه به مسائل و ناهماهنگی در برخورد با مشکلات می شود.

بنابراین ممکن است واکنش یکی در برخورد با مسائل مختلف زندگی از نظر دیگری اشتباه و خطا محسوب شود. دراین شرایط زوجها باید سعی کنند از اشتباهات یکدیگر بگذرند. اگر آنها به تفاوت های یکدیگر توجه نکنند، اشتباهات فرد مقابل را مطلق در نظر گرفته و او را سرزنش و گاه حتی تحقیر کنند، فرد مقابل را برای تلافی تحریک کرده و بدین شکل زوج وارد فرآیند زورآزمایی و جنگ قدرت می شوند.

در جنگ قدرت هدف حل مشکلات، تعارضات و یا اختلاف نظرها نیست بلکه هدف اصلی تسلط یکی بر دیگری و تحمیل نقطه نظرها و پیش بردن خواستههای یکی از طرفین آن هم به هر قیمت و از هر طریقی است. در این بین، بخشش و گذشت چیزی است که اسلام و بزرگان علم و دین در این مواقع به آن اشاره میکنند و آن را مانند آبی حیات بخش برای زندگی میدانند.

بخشیدن و گذشت کردن کار آسانی نیست اما اگر انگیزه های قوی برای شروع یک زندگی مشترک سالم و پرتکاپو وجود داشته باشد، فرد میتواند از خطاها و اشتباهات همسر خود چشم پوشی کرده و او را ببخشد. فراموش نکنید که گذشت شما از کاستی‌های نامزدتان، در او اثرات مثبتی دارد که کمک می‌کند به ارتقای شخصیت خود کمک کرده و زودتر خطاهایش را جبران کند.

البته گذشت یک طرفه فایدهای ندارد و به رابطه شما لطمه وارد خواهد کرد. بی پرده بگوییم، اگر از همین شروع زندگی، اجازه دهید رابطه گذشت یک طرفه شکل بگیرد، زندگی مشترکتان به دردسر می‌افتد و گذشت شما حکم وظیفه‌تان را پیدا می‌کند و یک عمر تنش، اضطراب و سردی را به زندگی شما تحمیل می‌کند.

جدول زیر راهنمای مناسبی برای بخشیدن و درخواست بخشش کردن است.

 

 

چگونه ببخشید؟

 

چگونه درخواست بخشش کنید؟

 

1. ذهن خود را از جریان آزاردهنده آزاد کنید.

 

1.  زمانی که از کار خود پشیمان هستید.

 

2. تصمیم بگیرید که نامزدتان را ببخشید.

 

2. به سراغ نامزدتان بروید و از او بخواهید که شما را ببخشد.

 

3. در این راستا صبور باشید.

 

3. تعهد بدهید که دیگر این رفتار را انجام نمیدهید.

 

4. توجه داشته باشید که گذشتتان به معنی تأیید رفتار او نیست.

 

4. تبعات رفتار آزاردهنده خود را بپذیرید.

 

5. بدانید که ممکن است شما علت واقعی رفتار نامزدتان را نمیدانید.

 

 

5. بدانید که گذشت کردن نیاز به زمان دارد و ممکن است کمی طول بکشد که نامزدتان شما را ببخشد. به او زمان بدهید.

 

6. با او در آرامش کامل در مورد جریان صحبت کنید و دلیل کارش را از او جویا شوید.

 

6. سعی کنید با برخی اعمال و رفتار مانند خرید گل یا هدیه، خوشرفتاری و... اشتباه خود را جبران کنید.

 

7. پس از فهمیدن دلیل وی و مشخص شدن جریان، آن را فراموش کرده و سعی نکنید اشتباه او را به رخش بکشید یا دائماً خطاهایش را در هر زمانی که با هم اختلاف نظر پیدا میکنید، یادآوری کنید.

 

 

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: موضوعات مرتبط: مطالبی درباره ازدواج، ،